Yanagiba (sashimimes)

Product filters
Soort product
Merk
Prijs

 – 

  • 30
  • 379
Beschikbaarheid

De Yanagiba (letterlijk: Wilgenbladmes) is een essentiëel mes voor sushi-koks. De naam Yanagi verwijst naar de vorm van het mes, dit lijkt op een wilgenblad. 
Deze messen zijn een van de drie traditionele Japanse messen, samen met Deba en Usuba, die van oudsher nodig waren voor de creatie van de Japanse keuken. Het mes wordt voornamelijk gebruikt voor het snijden van sashimi of delicate sneden van andere zachte eiwitten zoals rosbief, terrines en patés. Zijn hol geslepen achterkant, bekend als de Ura, helpt tegen het plakken in de vis terwijl het wordt gesneden en zorgt daardoor dat er enorm dun en vlak gesneden kan worden. De Yanagi wordt traditioneel gebruikt in de Kansai-regio van Japan (Osaka en Kyoto). Er zijn veel varianten van Yanagi, waaronder Kensaki (soms kiritsuke-tip genoemd), Takohiki (octopusmes), Fuguhiki (kogelvismes) en Sakimaru Takohiki (octopusmes met ronde tip).

Een traditionele Yanagiba zal altijd enkelzijdig geslepen zijn en alleen geschikt voor rechtshandig gebruik. Sommige fabrikanten bieden linkshandig geslepen messen aan.

Hendi Japanse stijl mes Sashimi 21cm
Korting 15%
42,89 36,46
Morgen in huis
Hendi Mes Sashimi 24cm
Korting 15%
44,17 37,55
Morgen in huis
458,59
Rond 22 juli in huis